Cand-si-de-ce-putem-avea-nevoie-de-un-psiholog-onlineIn viata de zi cu zi, oamenii de toate varstele se pot confrunta cu diverse probleme datorita carora, pot avea nevoie de serviiile unui psiholog online.

In viata de zi cu zi, oamenii de toate varstele se pot confrunta cu diverse probleme datorita carora, pot avea nevoie de serviiile unui psiholog online. Altii prefera sa viziteze psihologul la cabinet.

Acest articol isi propune sa va prezinte unele dintre cele mai comune situatii in care oamenii aleg sedintele de psihoterapie online.

Situatii in care oamenii cauta un psiholog online

Exista multe situatii datorita carora, oamenii au nevoie de psihoterapie online. Sa vedem care sunt cateva dintre acestea:

1. Pentru ajutor cu o problema specifica de sanatate mintala

Indiferent daca stiti ca suferiti de o anumita problema de sanatate mintala sau pur si simplu simtiti ca „se intampla ceva”, terapia va poate oferi instrumentele potrivite pentru a va gestiona mai bine simptomele si pentru a ajunge la radacina problemei.

Uneori este un singur eveniment, cum ar fi faptul ca masina a fost respinsa la inspectia tehnica periodica la o statie itp Baneasa. Alteori este vorba despre o acumulare de evenimente (sau emotii neexprimate) si uneori este greu de identificat chiar de unde a inceput totul.

Indiferent de situatia in care va aflati, terapia va va oferi instrumente pentru a va gestiona mai bine simptomele, ajutandu-va totodata sa ajungeti la radacina problemelor si de unde a inceput totul. Si atunci poate avea loc vindecarea si recuperarea reala.

 

2. Probleme in relatie

Exista persoane care au nevoie de serviciile unui psiholog pentru ca au probleme in relatie. Uneori problemele sunt minore, cand nu se inteleg cu privire la ce usi de interior sa aleaga.

Exista si situatii in care cuplurile se confrunta cu probleme mult mai serioase cum ar fi infidelitatea, consumul excesiv de alcool, violenta domestica, iar exemplele pot continua.

Capacitatea de a ne conecta cu ceilalti si de a forma relatii sanatoase este vitala pentru bunastarea noastra emotionala si mentala. Daca exista probleme in relatie, este recomandata o sedinta de psihoterapie de cuplu cat mai repede.

O astfel de sedinta de terapie va poate ajuta sa intelegeti mai bine modul in care experientele din copilarie ar putea avea impact asupra modului in care formati relatii astazi, astfel incat sa puteti lucra treptat pentru a forma conexiuni mai sanatoase si mai autentice cu oamenii din jurul vostru in prezent.

3. Pentru ca se simt „goi pe dinauntru” si fara directie

Multi oameni vin la terapie pentru ca se simt pierduti sau goi pe dinauntru. Poate ca pana acum viata nu s-a desfasurat asa cum s-au asteptat ei sau poate ca au realizat tot ce si-au dorit vreodata, dar incep sa puna la indoiala pentru ce a fost totul.

Ideea este ca niciodata nu este prea tarziu pentru a schimba cursul. In terapie, se va lucra pentru a descoperi lucrurile care conteaza cu adevarat pentru pacient, astfel incat sa poata construi o viata plina de sens si scop.

4. Pentru un punct de vedere obiectiv

Impartasirea gandurilor si sentimentelor noastre cu prietenii apropiati si cu familia este cu adevarat important, dar este complet diferit de a lucra cu un terapeut. Cu un prieten impartasiti probleme unul cu celalalt, in timp ce relatia terapeutica se concentreaza asupra dvs. si numai pe dvs.

Un terapeut ofera un punct de vedere obiectiv unic, ceea ce inseamna ca sentimentele personale nu se implica niciodata si nu influenteaza imaginea mai larga.

Psihologii petrec ani de zile antrenandu-se pentru a intelege conditia umana si pentru a ajuta pacientii intr-un mod in care prietenii nu pot. Aceasta inseamna ca sunt capabili sa inteleaga rapid orice domeniu care va retine, si sa creeze pasi tangibili pentru schimbare.

5. Dificultati de somn sau senzatie de oboseala excesiva

S-ar putea sa nu fie primul lucru care va vine in minte cand va ganditi la terapie , dar somnul si sanatatea mintala sunt strans legate intre ele. Cand unul nu se sincronizeaza, celalalt urmeaza de obicei. Indiferent daca te simti epuizat sau te chinui sa dormi pe tot parcursul noptii, problemele de somn sunt un motiv bun pentru a trece pe usa terapeutului.

6. Sprijina trecerea printr-un mare eveniment/schimbare de viata

Fie ca este vorba de divort, de mutarea intr-un loc nou, de o schimbare in cariera… A face singur cu schimbarile din viata poate fi coplesitor. Terapia este un loc minunat pentru a discuta despre optiunile tale si pentru a naviga in schimbare cu sprijinul unui profesionist.

7. Moartea cuiva drag

Traim intr-o societate in care moartea este inca un subiect tabu care ii poate lasa pe unii oameni sa se simta foarte izolati atunci cand pierd pe cineva important pentru ei. In timp ce durerea este un proces uman complet sanatos si normal, uneori procesul de doliu poate dura putin mai mult si avem nevoie de sprijin pe parcurs.

S-ar putea sa existe lucruri pe care nu vrei sa le impartasesti cu oamenii din jurul tau sau pentru care iti faci griji ca ai putea fi judecat. Terapia ofera un spatiu pentru a impartasi durerea, a spune povestea si pentru a valida sentimentele.

Concluzie

Exista diverse situatii in care oamenii ajung la psiholog. De la certuri in cuplu pentru ca nu au ales usi de interior pe placul amandurora, la situatii in care este nevoie de ajutor pentru a depasi o problema precum faptul ca masina nu a trecut inspectia tehnica periodica, putem aduce in discutie multe exemple.

Chiar si pentru moartea unui apropiat, pentru dificultati de somn sau senzatie excesiva de oboseala, se poate merge la psiholog. Sedintele de terapie pot ajuta pe oricine se confrunta cu astfel de probeme sa le depaseasca mai usor, dar si sa se pregateasca mai bine daca pe viitor apar astfel de probleme.