Ce-este-important-sa-stim-despre-tehnologia-5G

Cu totii am auzit in ultimul timp discutandu-se despre tehnologia 5G, insa au aparut prea putine stiri adevarate si prea multe mituri despre aceasta.

Vom discuta pe scurt despre tehnologia 5G in randurile urmatoare, si veti putea afla informatii foarte interesante, care va pot completa bajagul de cunostinte. Asadar, daca aveti de gand sa aflati mai multe informatii in legatura cu tehnologia 5G, va recomandam sa cititi pana la final.

Ce este 5G si ce avantaje ne ofera?

5G reprezinta a cincea generatie pentru telefoanele mobile. Asa cum 3G a fost a treia generatie, iar 4G a patra generatie, asa este si 5G cea de a cincea generatie pentru retelele celulare fara fir, si este inlocuitoarea tehnologiei 4G.

In ceea ce priveste avantajele pe care tehnologia 5G le are de oferit utilizatorilor, acestea sunt semnificative, dupa cum urmeaza!

In primul rand, mentionam faptul ca viteza la internet este mai mare decat la 4G care ofera in clipa de fata o viteza maxima de 1 Gbps. Ei bine, 5G ne va oferi o viteza de transfer de maxim 10 Gbps.

Apoi, este de-asemenea important sa mentionam faptul ca aceasta tehnologie vine cu avantaje precum cea mai buna acoperire de pana in clipa de fata, dar si cu latimi de banda mai mari (care sunt necesare dat fiind faptul ca utilizatorii sunt atrasi din ce in ce mai mult de story-uri si de alte materiale video din mediul online).

Plus de asta, videoclipurile si filmele Full HD pot fi descarcate rapid, in doar cateva secunde datorita acestei uimitoare tehnologii.

De ce avem nevoie de 5G?

Dat fiind faptul ca in clipa de fata, majoritatea utilizatorilor de smartphone folosesc tehnologia 4G, care este mult mai buna decat versiunea 3G, se poate spune ca utilizatorii nu au nevoie neaparat de aceasta tehnologie 5G.

Daca tinem cont insa de cat de mult a evoluat odata cu trecerea timpului tehnologia, si daca tinem cont de cele mentionate in randurile de mai sus, unde am vazut ca in comparatie cu 4G care ofera o viteza maxima de 1Gbps, iar 5G ofera o viteza maxima de 10 Gbps, este firesc faptul ca vom dori cu totii cat mai repede sa ne bucuram de aceasta tehnologie.

De mentionat este faptul ca deja in unele dintre marile orase ale tarii, este disponibila aceasta retea, care cu siguranta in cel mai scurt timp va fi disponibila in majoritatea oraselor din tara, iar ulterior si in mediul rural.

Ce producatori vor lansa telefoane compatibile cu tehnologia 5G?

Cel mai probabil, toata lumea se intreaba ce telefoane 5G vor aparea pe piata in viitorul apropiat. Deja, au aparut cele mai noi modele de la Samsung care pot beneficia de aceasta tehnologie, insa si alti producatori precum Huawei, Nokia, One Plus, Apple sau LG vor scoate pe piata telefoane cu aceasta tehnologie (unele branduri au deja aceste telefoane).

Samsung Galaxy S20, Huawei Mate 20 X, Xiaomi Mi Mix 5G, OnePlus 7 Pro 5G, LG V50 ThinQ 5G, sunt doar cateva dintre telefoanele care sunt compatibile in clipa de fata cu aceasta tehnologie.

In mod evident insa, majoritatea smartphone-urilor care vor aparea pe piata in anul 2021 vor fi compatibile cu aceasta tehnologie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *