Cele-mai-importante-beneficii-ale-inotului

Exista o multime de sporturi care pot fi practicate, dar inotul este cu adevarat un sport special pentru ca poate fi practicat de toata lumea, de la copiii mici si pana la persoanele invarsta. Acest articol va prezinta unele dintre cele mai importante beneficii ale inotului, care va pot determina sa practicati acest sport cat mai des.

Copiii care inoata devin adulti activi

Inotul este o activitate importanta pentru a ajuta la combaterea ratelor de obezitate infantila si este si distractiv. Inotul are toate cele trei elemente ale activitatii fizice recomandate pentru a mentine copiii sanatosi: rezistenta, forta si flexibilitate. Inotul ofera copiilor instrumentele, abilitatile si dedicarea pentru a mentine o viata mai sanatoasa ca adulti.

Inotul te face mai inteligent

Exercitiul regulat cum ar fi inotul, imbunatateste functia de memorie si abilitatile de gandire. Acest lucru este bun nu numai pentru clasa si munca, ci este benefic pentru noi pe masura ce imbatranim.

Exercitiile fizice regulate reduc inflamatia si rezistenta la insulina din creier, ceea ce favorizeaza cresterea celulelor creierului. Inotul este de asemenea un sport care imbunatateste de asemenea starea de spirit, imbunatateste anxietatea si  reduce stresul, ceea ce creste capacitatea creierului de a gandi mai eficient.

Inotul imbunatateste bunastarea sociala

Inotul este foarte mult un sport social. Inotatorii de toate varstele pot participa la cursuri impreuna, se pot antrena impreuna sau pot lucra cu un antrenor in piscina. Chiar daca aveti o piscina acasa, acolo va adunati impreuna cu prietenii si familia.

Un studiu a aratat ca exercitarea si socializarea impreuna duc la imbunatatirea sanatatii mintale. Participantii la studiu au avut niveluri mai scazute de anxietate si depresie decat au avut colegii lor.

Inotul arde mai multe calorii decat alergatul

Cand comparati inotul cu alergatul, puteti arde mai multe calorii inotand ture in jurul piscinei decat puteti arde alergand timp de o ora. O ora de inot puternic poate arde pana la 715 calorii. Aceeasi perioada de timp de alergare la intensitate maxima poate arde doar 606 de calorii.

Inotul este un sport care incetineste imbatranirea

Nu exista cu siguranta o pastila secreta pentru a trai mai mult, dar in mod evident piscina este ca fantana tineretii. Inotul regulat poate intarzia efectele imbatranirii prin reducerea tensiunii arteriale, cresterea masei musculare, imbunatatirea fluxului de oxigen si sange catre creier si cresterea sanatatii cardiovasculare. Inotul poate imbunatati de asemenea forta fizica si echilibrul la seniori.

Persoanele varstnice care sufera de dureri articulare pot inota pentru a creste flexibilitatea si pentru a reduce inflamatia articulatiilor. In cele din urma, acest sport cu impact redus este mai usor pentru corp.

Inotul este bun pentru astm

Inotul printre alte diverse avantaje, este minunat pentru persoanele care sufera de afectiuni pulmonare cronice, cum ar fi astmul. Pacientii cu astm, in special cei cu astm indus de sport, pot intampina probleme, deoarece pierderea de caldura si umiditate in tuburile bronsice determina contractarea tuburilor.

Acest lucru se intampla atunci cand aerul este uscat si / sau rece afara. Inotul este cel mai bun exercitiu pentru pacientii cu astm, deoarece umezeala din apa inlocuieste umezeala expulzata in timpul respiratiei puternice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *