Cum-aleg-metoda-de-contraceptie-potrivitaLa fel ca si prezervativul, administrarea de contraceptive orale este de asemenea o metoda de contraceptie foarte cunoscuta si des utilizata.

Exista o mai multe metode contraceptive, insa trebuie sa stii ca niciuna nu ofera protectie 100%. Atunci cand alegi o metoda de contraceptie feminina trebuie sa ti cont si de istoricul tau medical, daca ai avut sau nu sarcini, iar din acest motiv cel mai bine este ca metoda contraceptiva pe care o alegi, sa fie una recomandata de un medic specialist.

Primul pas este sa decizi daca ai nevoie de contraceptie pe termen lung sau pe termen scurt, sa te gandesti la costuri, daca vrei de asemenea si protectie impotriva bolilor cu transmitere sexuala, nu doar impotriva unei sarcini.

Printre cele mai cunoscute metode contraceptive sunt:

  1. Prezervativul masculin

Conform statisticilor cea mai des utilizata metoda de contraceptie este prezervativul. Acesta ofera o protectie de 99% contra unei sarcini nedorite si are de asemenea si avantajul ca protejeaza impotriva bolilor cu transmitere sexuala.

Exista insa femei care sustin ca sunt alergice la unele substante din care este realizat prezervativul. Iar unii barbati si de asemenea si unele femei sustin ca daca folosesc prezervativul, placerea sexuala nu este la fel de mare.

  1. Pilula contraceptiva

La fel ca si prezervativul, administrarea de contraceptive orale este de asemenea o metoda de contraceptie foarte cunoscuta si des utilizata.

Pilula contraceptiva se ia doar la recomandarea medicului ginecolog, dupa efectuarea unui set de analize de sange si a unui consult ginegologic. Pilula contine hormoni, care impiedica formarea unei sarcini, dar acelea care opteaza pentru astfel de pilule trebuie sa ia pastila la acceasi ora, in fiecare zi.

Femeile care au trecut de 35 de ani, care fumeaza si care au in familie cazuri de tromboza trebuie sa evite administrarea de anticonceptionale.

  1. Inelul vaginal

Inelul vaginal elimina stresul administrarii pilulei contraceptive. Acesta functioneaza pe baza de hormoni, estrogen si progesteron. Inelul vaginal se fixeaza in vagin dupa cum spune si denumirea lui, luna de luna, dar in perioada menstruatiei se scoate.

Aceasta metoda are o eficienta de 99%, insa nu ofera si protectie impotriva bolilor cu transmitere sexuala. Avantajul acestui inel este ca te va scapa de stresul administrarii pilulei contraceptive, pe care poate uiti sa o iei pe parcursul zilei.

  1. Diafragma

Diafragma este o membrana din cauciuc care se introduce in vagin, iar aceasta trebuie introdusa cu cel mult sase ore inainte de actul sexual si trebuie unsa cu crema spermicida.

O alta varianta este si dispozitivul intrauterin cu implat hormonal, acesta iti ofera protectie pe o perioada mai mare de timp intre 3 si 5 ani, insa acest dipozitiv trebuie montat de un medic specialist.

Plasturele contraceptiv este si el o optiune, deoarece contine hormoni sexuali feminini care se elibereaza prin piele in oraganismul femeii. Acesta se poate aplica saptamanal, pe brat, pe spate sau pe abdomen.

  1. Contraceptia de urgenta

Exista si o metoda contraceptiva care poate sa fie folosita dupa un contact sexual neprotejat sau daca prezervativul s-a rupt. Este pastila care contine hormoni si este cunoscuta drept “pastila de a doua zi”, insa ea are o eficienta mare daca este administrata in primele 72 de ore de la contactul sexual.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *