Ce-joburi-pot-avea-oamenii-cu-studii-medii-in-RomaniaSi de ce nu, trebuie sa recunoastem ca se gasesc si astfel de locuri de munca pe teritoriul Romaniei, si nu neaparat pentru persoanele cu studii superioare.

In ciuda faptului ca multi tineri viseaza sa plece la munca in strainatate, unii isi doresc un loc de munca bine platit in tara. Si de ce nu, trebuie sa recunoastem ca se gasesc si astfel de locuri de munca pe teritoriul Romaniei, si nu neaparat pentru persoanele cu studii superioare.

Exista locuri de munca bine platite pentru cei cu studii medii, iar acest articol va prezinta cateva exemple. Merita sa cititi pana la final, mai ales daca va aflati in cautarea unui job in Romania. Poate, veti gasi o idee care sa va ajute.

Consultant de vanzari

Multi tineri aleg o astfel de cariera, in cadrul unui magazin mare precum Dedeman, Leroy Merlin, iar exemplele pot continua. Cei care ocupa o astfel de pozitie in cadrul unui astfel de magazin, trebuie sa consilieze clientii pentru a-si alege produsele potrivite.

Fireste, mai au si alte sarcini dar aceasta este cea mai importanta. Pentru aceasta munca vor primi un salariu de baza, plus comisioane din vanzari. Conform forumurilor si site-urilor de specialitate, cei care aleg un asemenea job, pot ajunge la venituri care sa depaseasca suma de 4000 de lei, plus tichete de masa.

Plus de asta, pentru a deveni consultant de vanzari nici macar nu sunt necesare studiile superioare. Deci, tinand cont de faptul ca se poate ocupa o asemenea pozitie si de catre cei cu studii medii iar salariul este unul bun, merita aleasa o asemenea cariera.  In plus, exista posibilitatea unei promovari. Sefii de raoin pot depasi 5000 – 6000 de lei lunar.

Operator depozit

Centrele logistice se afla in permanenta cautare de personal, mai exact au nevoie de operatori depozit. Si pentru un astfel de job pot aplica persoanele care au doar studii medii.

Aici este necesara disponibilitatea la efort, si trebuie ca persoanele selectate sa stie sa lucreze cu pdt-ul. Acestia vor pregati paletii cu marfa pentru a fi livrata magazinelor alocate.

Si cei care lucreaza pe postul de operator depozit in Romania, in majoritatea depozitelor pot depasi lejer suma de 3000 de lei lunar incasati din salariu. In plus, angajatorii le mai platesc si tichete de masa.

De asemenea, in depozite lucreaza si stivuitoristii, cei care depoziteaza marfa sau care fac reaprovizionarile necesare (aduc marfa din zona de depozitare la raft). Acestia au salarii diferite de pickeri, iar munca lor cu siguranta nu este una dificila.

Mecanic auto

De mecanici auto a fost, este si va fi mereu nevoie. Fireste, nu toata lumea poate aplica pentru un astfel de job. Sunt necesare studiile de specialitate (scoala profesionala) si eventual studii de specializare.

Cei care aleg aceasta meserie vor repara masinile si vor castiga bani frumosi. Exista service-uri auto care platesc cel putin 3500 – 4000 salarii lunare pentru fiecare mecanic. In plus, unii aleg sa lucreze pe cont propriu si pot castiga mult mai multi bani.

Agent de vanzari

Agentul de vanzari este cel care este desemnat de firma sa gaseasca noi clienti si sa incheie noi contracte pentru a vinde produsele sau serviciile companiei.

Agentul de vanzari poate face si munca de birou (mai putin) dar este mai mereu plecat pe teren pentru a gasi clientii si pentru incheierea contractelor.

Nu sunt necesare studiile superioare pentru o astfel de cariera. De obicei, agentii de vanzari au salariul fix, iar in plus, primesc comisioane din vanzarile pe care le fac. Astfel, este firesc ca un agent de vanzari sa ajunga sa depaseasca lunar chiar si suma de 5000 de lei in Romania.

Acestea sunt asadar doar cateva exemple de cariere in Romania pentru cei cu studii medii. Dupa cum se poate vedea, si in tara noastra au crescut salariile, iar pentru tineri aceste joburi pot fi ideale cel putin la inceput. Ulterior, vor putea promova si vor putea castiga mult mai multi bani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *