Tot-ce-trebuie-sa-stiti-cu-privire-la-sere-si-solariiIn mod evident, toata lumea a auzit discutii despre sere si solarii, dar stiati ca unele persoane cred ca serele si solariile sunt acelasi lucru?

In mod evident, toata lumea a auzit discutii despre sere si solarii, dar stiati ca unele persoane cred ca serele si solariile sunt acelasi lucru? In majoritatea cazurilor, cei care nu au absolut nici o treaba cu agricultura si care nu locuiesc la casa sunt confuzi in aceasta privinta.

Cei care locuiesc la casa au cultivat diverse plante si au totusi idee in legatura cu ce este o sera si ce este un solar.

Despre acest subiect vom discuta in randurile care urmeaza, si va vom oferi informatii utile despre solarii si sere. Asadar, daca nu stiti ce diferente exista intre o sera si un solar, cititi si aflati toate informatiile in randurile de mai jos.

De ce poate fi nevoie de sere si solarii?

Cu siguranta stiti ca schimbarea anotimpurilor poate face dificila intretinerea plantelor si cultivarea diverselor culturi. In calitate de proprietar de gradina sau agricultor, luati in considerare instalarea unei carcase interioare pentru a va ingriji plantele.

O carcasa interioara cum ar fi un solar sau o sera, poate oferi plantelor dumneavoastra protectie impotriva elementelor dure din exterior si a pradatorilor, pastrand in acelasi timp un aspect placut din punct de vedere vizual pentru casa dumneavoastra.

Va vom prezenta in continuare diferentele dintre sere si solar. Astfel, veti putea stabili mai usor daca aveti nevoie de sera sau de solar. Sa vedem asadar in ce constau aceste diferente!

Ce este un solar?

Spre deosebire de sera, peretii unui solar sunt in intregime din sticla. Destinat sa fie folosit in toate cele patru anotimpuri ale anului, un solar are o sticla mai groasa decat o sera, ceea ce permite soarelui sa incalzeasca spatiul chiar si in lunile mai reci.

Un solar este o alegere excelenta pentru gradinile si plantele care au nevoie de multa lumina solara, dar care pot avea dificultati sa supravietuiasca in aer liber in intemperii din cauza schimbarilor de vreme si a pradatorilor. Un solar permite sa treaca toata lumina naturala a soarelui in aer liber in interior, fara majoritatea elementelor negative ale unui spatiu exterior.

Dezavantajul major al unui solar este intretinerea constanta necesara pentru a mentine structura in stare buna.

Tavanul de sticla al unui solar trebuie curatat in mod regulat. Geamurile din sticla trebuie curatate des de asemenea, astfel incat aspectul lor sa nu fie aburit sau murdar. Atunci cand sticla solarului este murdara, este mult mai greu ca lumina sa poata sa patrunda in interior.

Ce este o sera?

O sera este o structura realizata aproape in intregime din sticla sau plastic gros transparent. Singurul sau scop este sa-i permita agricultorului sa cultive plante. Dimensiunile serelor variaza de la sere mici la cladiri de dimensiuni industriale.

Acestea prezinta adesea controale climatice reglementate pentru a ajuta la gestionarea umiditatii, a temperaturii si a altor factori de crestere a plantelor.

Principalul beneficiu al plantarii unei culturi intr-o sera este ca structura este conceputa special pentru a cultiva plante. In plus, controalele tehnice ale temperaturii intr-o sera permit un mediu precis care poate satisface nevoi horticole mai complexe.

Plantarea intr-o sera are numeroase beneficii. O sera are o abundenta de lumina naturala datorita structurii sale transparente. Expunerea la lumina naturala face o sera ideala pentru cultivarea plantelor de la flori mici pana la plante mari in ghiveci, in functie de inaltimea tavanelor serei.

Concluzie

Atat o sera, cat si o camera de soare sunt ideale pentru cultivarea plantelor in interior. In functie de bugetul de care dispuneti si in functie de suprafata de teren pe care doriti sa cultivati diverse plante sau legume, puteti stabili daca aveti nevoie de o sera sau de un solar.

Cu toate acestea insa, sera este adesea cea mai populara alegere in randul proprietarilor de case datorita accesibilitatii, caracterului practic si nu numai