Cele-mai-fascinante-locuri-de-vizitat-in-BanatAcest articol va prezinta unele dintre cele mai fascinante locuri de vizitat in Banat, locuri care au uimit turistii romani si straini care au vizitat Banatul.

Romania este o tara deosebit de frumoasa, cu munte, mare, deal, podis si campie; o tara in care exista o multime de locuri fascinante pe care le putem vedea, locuri de care o multime de straini s-au indragostit.

Acest articol va prezinta unele dintre cele mai fascinante locuri de vizitat in Banat, locuri care au uimit turistii romani si straini care au vizitat Banatul. Deci, cu siguranta daca nu ati vizitat aceasta regiune a tarii, merita sa o faceti, iar in continuare veti descoperi argumente.

Cele mai frumoase locuri de vazut in Banat

  1. Cheile Nerei

Cele mai lungi si mai frumoase chei din tara noastra, dar si din intreg continentul, se afla in Banat, iar acestea sun Cheile Nerei. Aici, turistii au posibilitatea de a descoperi un peisaj fascinant.

De mentionat este faptul ca aceste chei sunt formate intre Sopotul Nou si Sasca Romana, de catre raul Nera. Cascada Beusnita, Lacul Dracului sau Lacul Ochiul Beiului sunt doar cateva dintre fascinantele spectacoloe ale naturii care pot fi vazute si admirate de catre turisti aici.

  1. Clisura Dunarii

Cel mai lung si totodata cel mai frumos defileu din Europa este Defileul Dunarii, iar Clisura Dunarii cuprinde acest defileu. De retinut este faptul ca aici, apele fluviului (apele Dunarii) au sapat in calcar si granit, si au format acest uimitor defileu, care are sectoare inguste dar si bazine depresionare.

  1. Zona turistica Herculane

Cu siguranta, nu exista persoana in Romania care sa nu fi auzit cel putin odata in viata de Baile Herculane, sau de Parcul National “Domogled – Valea Cernei”.

In ciuda faptului ca Baile Herculane se afla la o altitudine de doar 168 metri, aici aveti posibilitatea de a respira aer ionizat precum la altitudini cuprinse intre 1500 si 2000 de metri. Acest aer este comparabil cu cel din Alpii elvetieni.

  1. Calea ferata Oravita – Anina

Aceasta este cea mai veche cale ferata montana de pe teritoriul tarii noastre, si mai este cunoscuta si sub denumirea de Semeringul Banatean. Aceasta cale ferata are o lungime de 34 de kilometri, si se afla pe un traseu dificil.

Aici, pe aceasta cale ferata circula un singur tren pe linia Anina – Oravita (si retur), care este alcatuit dintr-o locomotiva diesel – electrica special construita pentru a merge pe aceasta cale ferata, dar si doua vagoane necompartimentate, care au fost construite in anul 1930.

  1. Muzeul de locomotive cu abur

Acest muzeu poate fi vizitat in orasul Resita, si este amenajat in zona Triaj, in aer liber. De mentionat este faptul ca muzeul dateaza din anul 1972, iar cei care sosesc aici au posibilitatea de a admira 16 locomotive cu abur, care au fost scoase din uz.

Cele mai apreciate si mai fotografiate de catre turisti, si care pot fi numite punctele de atractie ale muzeului, sunt locomotivele “Resicza” si locomotiva forestiera “Principesa Elena”.

  1. Lacul si Pestera Buhui

Acestea sunt alte doua locuri uimitoare, pe care merita sa le vizitati atunci cand ajungeti in aceasta regiune fascinanta a tarii. De exemplu, Pestera Buhui se afla in Muntii Aninei, si este cea mai mare pestera din zona Banatului.

In ceea ce priveste Lacul Buhui, acesta este amenajat pe cursul raului Buhui, si poate fi considerat o adevarata oaza de liniste si de verdeata. Aici sosesc o multime de turisti care doresc sa faca poze peisajului fascinant.

  1. Cascada Bigar

Cascada Bigar a devenit cu adevarat faimoasa, dupa ce a fost prezentata intr-o revista internationala de turism. A devenit unul dintre cele mai vizitate locuri din regiunea Banatului, si cu siguranta poate fi considerata o frumusete a naturii. Este considerata una dintre cele mai fascinante cascade din lume.

Acestea sunt cateva doar dintre cele mai frumoase locuri de vizitat in Banat, insa cu siguranta merita sa petreceti cel putin 4-5 zile in aceasta frumoasa regiune a tarii, pentru a explora cele mai frumoase locuri.

Plus de asta, puteti vizita si orasul Timisoara, care este unul dintre cele mai mari si mai importante orase din Romania, un oras plin de istorie si cultura, un oras considerat de catre multi turisti, cea mai frumoasa asezare urbana din Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *